MITEN ALNILAM SAI NIMENSÄ

Yrityksen nimen valinta on vaikeaa – sen kun pitäisi kuvata sekä omistajaansa että yrityksen brändiä. Alnilamin kohdalla valinta ei ollut vaikea! Olin aina toivonut oppivani tunnistamaan taivaalta tähtikuvioita, mutta en ymmärtänyt miten tähtikarttoja pitäisi katsoa. Kun lapseni aikanaan kiinnostui tähtitieteestä, hän kävi kurssin, jossa opetettiin tunnistamaan tähtikuvioita. Eräänä iltana hän vei minut ulos ja osoitti taivaalta mahtavan Orionin. Sillä hetkellä minusta tuli tähtiharrastaja.

Kun vuosia myöhemmin olin perustamassa tähtitieteellisiin lahjoihin erikoistuvan lahjapuodin, oli itsestään selvää, että sen nimeksi tulisi joku Orionin tähdistä. Valitettavasti monet niistä oli jo varattu toiselle yritykselle. Vapaana oli kuitenkin tähti, jolle arabit olivat aikoinaan antaneet nimeksi al’Itham, helminauhan keskimmäinen tähti. Tänä päivänä tuo tähti tunnetaan Alnilamina, ja se sijaitsee Orionin vyössä, keskimmäisenä kolmesta kirkkaasta tähdestä. Kun tähden nimeen vielä mukavasti liittyi omia ja perheenjäsenten nimien alkukirjaimia, valinta oli selvä.

Orionin tiimalasin muotoinen tähtikuvio on myös osa Alnilamin logoa. Keskimmäinen tähti sen vyössä on hiukan korostettu, kuinkas muuten! Alnilamin keskiaikaisilla markkinoilla käyttämässä teltassa ja viirissä on koristeena tiimalasi – osin siksi, että valikoimiimme kuuluu vanhan ajan tiimalaseja, mutta myös siksi, että se muistuttaa Orionista.

Jätä kommentti

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0.00